marți, 27 mai 2014

Ted Lapidus




Am vorbit in post-ul anterior despre primul ceas de mana, motivele care au determinat aparitia lui si numele de care este legat - inventatorul brazilian Alberto Santos-Dumont. Intre timp aceasta curea a plecat spre posesorul ceasului, marca Ted Lapidus.

Functia initiala a ceasului de mana (in acceptie moderna) a fost una pur functionala, strategica chiar, luand in calcul mediul in care istoria a facut ca sa se popularizeze, mai exact in timpul celui mai mare conflict militar de pana atunci, de dimensiuni mondiale - Primul Razboi Mondial.

De atunci, lucrurile s-au mai schimbat, de la simplu instrument de măsurare a timpului, ceasul de mana a capatat si valente estetice, fiind apreciat si ca forma de bijuterie sau ca forma de artă. Anumite caracteristici ale acestora le determina astfel sa impuna o eticheta formala, casual sau sport. Granitele insa nu sunt intotdeauna bine definite, astfel ca, astazi ceasurile de mana vin in diverse forme, au mecanisme variind de la simple la foarte complexe, pot fi extrem de scumpe si sunt disponibile intr-un foarte mare numar de variante, in functie de diverse caracteristici (material, forma, carcasa, curea, functii, stil).

Ceea ce este cert insa, e ca ceasul de mana a devenit printre altele un accesoriu, cu rolul de a completa tinuta, o adevarata declaratie de stil in cea mai pura forma.

Un alt aspect care trebuie luat în considerare este cureaua ceasului. Curelele pentru ceas se găsesc într-o gamă variată şi pe gustul fiecăruia. Acestea pot fi din: piele de crocodil, piele de aligator, cauciuc, material textil, material sintetic, material textil profesional, cauciuc cu inserţii de oţel având uneori cataramă basculantă din titan, aur alb sau oţel. 
 Este mult mai ieftin să deţii insa un ceas de calitate şi mai multe curele de schimb, decât mai multe ceasuri de calitate pentru că efectul este aproximativ acelaşi.

Daca nu stii ce tip de curea se potriveste ceasului tau sau daca doresti o schimbare, ma poti suna la numarul de telefon +40 737 472 022.

Pentru socializare va astept pe www.facebook.com/cristianleather



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu